2012 m. lapkričio 12 d., pirmadienis

Pliusai ir minusai

  Kartais juokais pasiskundžiu, kad vaikai užaugo, nes niekam nereikia megztinių su žvėreliais ar pirštinėlių su šypsenėlėmis.
   Bet dideli vaikai turi savų pliusų: dažnai jų noras pasmaližiauti sutampa su noru pašeimininkauti. Ir praėjusį savaitgalį aš buvau lepinama bandelėmis. Tuo labai džiaugiuosi dėl dviejų priežasčių. Pirma, iš prigimties esu smaližė (nepaisant to, vaikštau perkarusi kaip benamis šuo). Antra, mano kulinariniai šedevrai - obuolių pyragas ir keksiukai. Dievinu tai, ką galima išplakti, sumaišyti, supilti ir iškepti. Kočioti, pjaustyti, formuoti? Ne, ačiū, gal geriau iškepsiu duonos ir paruošiu kepsnį. :)
   Jei vaikai nenorėtų paeksperimentuoti, mano virtuvė mielėmis kvepėtų vieną kartą per metus - prieš Kalėdas.

Bandelių receptas

   Jums reikės šių produktų: kvietinių miltų (1 kg.), mielių (100g.), druskos, cukraus (180g.), margarino arba sviesto (250g.), pieno (0,5l.), 3 kiaušinių, aliejaus patepimui.
   Galima gaminti su aguonomis, kokoso drožlėmis, cinamonu, uogiene ar varške.
  Išsijojame miltus, į juos suberiame druską.Cukrų su mielėmis išsukame, kol gaunasi skysta masė. Ištirpinamas sviestas, jo reikia neperkaitinti. Į miltus supilame mieles su cukrumi, įmušame kiaušinius, sumaišome, tada supilame ir vėl išmaišome, Galiausiai supilame sviestą (margariną), jei reikia, dedame daugiau miltų. Tešlą pakildiname 1 valandą. Po to formuojame bandeles. Galima patepti išplaktu kiaušiniu.
  Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kepimo laikas priklausys nuo bandelių dydžio.
  Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą