Kartais juokais pasiskundžiu, kad vaikai užaugo, nes niekam nereikia megztinių su žvėreliais ar pirštinėlių su šypsenėlėmis.
Jei vaikai nenorėtų paeksperimentuoti, mano virtuvė mielėmis kvepėtų vieną kartą per metus - prieš Kalėdas.
Jums reikės šių produktų: kvietinių miltų (1 kg.), mielių (100g.), druskos, cukraus (180g.), margarino arba sviesto (250g.), pieno (0,5l.), 3 kiaušinių, aliejaus patepimui.
Bandelių receptas
Galima gaminti su aguonomis, kokoso drožlėmis, cinamonu, uogiene ar varške.
Išsijojame miltus, į juos suberiame druską.Cukrų su mielėmis išsukame, kol gaunasi skysta masė. Ištirpinamas sviestas, jo reikia neperkaitinti. Į miltus supilame mieles su cukrumi, įmušame kiaušinius, sumaišome, tada supilame ir vėl išmaišome, Galiausiai supilame sviestą (margariną), jei reikia, dedame daugiau miltų. Tešlą pakildiname 1 valandą. Po to formuojame bandeles. Galima patepti išplaktu kiaušiniu.
Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kepimo laikas priklausys nuo bandelių dydžio.
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą